среда, 21 мая 2014 г.

Хай лунає щедрівочка від хати до хати,
Світи, ясний місяченьку, щоб не заблукати!

 
Щедрівками, колядками та дитячим сміхом був заповнений день  14 січня у Маріїнській гімназії. Для привітання з Новим роком, Щедрим вечором та  святом Василя до своїх вірних друзів, надійних і відповідальних шефів - працівників Дніпропетровського міськводоканалу  -  і добрих сусідів  - співробітників  Міського управління МВС та Дніпропетровського єпархіального управління на чолі з митрополитом Дніпропетровським і Павлоградським Іринєєм з Різдвяною радістю вирушили учні  НВК №33 та їх педагоги.
Свято Різдва -  день, коли можна від усього серця, щиро, радісно і голосно сповістити світові про те, що Народження Спасителя - було, є і залишиться дивом із див, як і саме життя. Від оселі до оселі діти несли не тільки добру звістку про Народженого Христа, а й тепло своїх сердець, радість відчуття свята та щире бажання ними поділитися з ближніми.
 
Щиро вас віншуєм нині!
Бог родився у яскині!
Ось він ручки простягає,
На добро благословляє,
Щоб жили ви в рідній хаті
І щасливі і багаті!
 
Юних гостей в українських вишиванках з радістю зустрічали всі господарі. Наші  діти, учні гімназії, несли добро: в кожнім слові Різдвяних піснеспівів випромінювала душа народу, до якого вони належать. Всі, до кого заходили в цей день наші гімназисти, відчували себе справжніми панами-господарями: накривали щедрі столи килимами своєї гостинності, чули спів невтомної зозуленьки, що веде відлік рокам, і відчували блиск Різдвяної зірки, яка возсіяла більше двох тисяч років назад - та до цього часу випромінює любов до всього людства. Кожен з учнів розповів веселу щедрівку, побажав щастя й достатку, а мелодійні пісні та жартівливі сценки у виконанні народних героїв: Маланки та Василя, не лишили нікого байдужим. Завершили привітання хлопці-посівальники. За народним звичаєм посівальник на Новий рік приносить до хати щастя
 
Сію на вас жито, щоб було вам добре жити!
Ще й пшеницю яру, щоб завжди були у парі.
Сиплемо на вас просо, щоб було краще, ніж досі!
Сиплемо на вас овес, щоб вами гордився рід увесь!
            Майже ста друзям подарували маріїнські колядники Різдвяну радість. Втіха, щирість, доброзичливість, тепло сердець відчувалися у господарів. Вони із вдячністю зустрічали юних гостей, раділи разом і розставалися із світлою надією на зустріч до наступного Різдва у 2014 році.
            «Своїми веселими виступами ви створили незабутню атмосферу свята! – дякували дітям благодарні глядачи - нехай у ваших серцях назавжди лишиться лунка щедрівка, а ваше майбутнє вірно супроводжує Різдвяна зірка!»
            Як і годиться, за українськими традиціями, від господарів оселі маленькі щедрівники  та їх педагоги отримали солодкі подарунки.
 

Комментариев нет:

Отправить комментарий